Onderstaande informatie is prettig om te weten als je gaat starten bij Mi Esencia of als je al les bij ons volgt.

Proefles is gratis bij inschrijving! Schrijf jij niet in dan kost de Proefles  € 15,-.

Heb je verder nog vragen of opmerkingen, neem gerust contact op.

Vóór de les

Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. In april 2020 is betaald parkeren ingevoerd in de wijk van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur.  Dus als je kunt, kom met de fiets en kom graag op tijd.
Yoga & Meditatie doe je in makkelijk zittende kleding en op blote voeten of yogasokken. Neem iets warms mee (vest/trui) om aan te trekken bij liggende houdingen op het eind van de les.
We hebben yogamatten in de ruimte en alle andere benodigdheden, maar voel je vrij om je eigen mat mee te nemen als jij dat prettig vindt.
Wees 5/10 min vooraf aanwezig zodat je ontspannen aan de les begint.
Graag zien we dat je in het centrum je mobiel in de vliegtuigstand zet. Dat zorgt voor rust; voor, tijdens en na de lessen.
Yoga gaat het beste op een lege maag, dus eet niet te veel. Als je echt trek hebt, eet dan iets lichts, zoals fruit.
Meld blessures, zwangerschap of andere bijzonderheden bij de docent.

Tijdens de les

Yoga doe je voor jezelf, het is geen sport en er is dan ook geen sprake van een competitief element. Luister daarom naar je lichaam en ga niet over je eigen grenzen heen. En houd vooral in je achterhoofd dat yoga niet gaat om de perfecte houding, maar om bewustwording en luisteren naar je lichaam. Wees geduldig met jezelf en wees bereid om te leren, van iedere yogales weer.
Tijdens de les wordt geadviseerd om niet te drinken. Yoga, ook de milde vorm, warmt het lichaam op, waardoor je in de diepere lagen van je lichaam kan komen. Drinken hindert dit proces. Heb je echt een droge mond of keel, dan kan je altijd een klein slokje nemen.

Na de les

• Aan het einde van de les maak je matje na gebruik weer schoon, zodat de volgende persoon een fris matje heeft. In de studio liggen de schoonmaakartikelen voor je klaar.
• Het is wel raadzaam om na de les goed te drinken zodat het lichaam alle afvalstoffen goed af kan voeren.

Als je met yoga begint

Vooral als je net begint met yoga kun je last hebben van misselijkheid, hoofdpijn of andere klachten na de les. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De yogahoudingen stimuleren allerlei systemen in het lichaam, en brengen processen op gang zoals de afvoer van gifstoffen. Als deze afvalstoffen in het lichaam zijn losgemaakt kun je dat merken.
Erg belangrijk om na de les en de dag daarna extra te drinken!
Je mag altijd je docent benaderen als je vragen hebt.