Meditatie

Zijn wie je écht bent
.
meditatie ik doe yoga

Bewust worden van je ware zelf

Meditatie is het oefenen van opmerkzaamheid, mildheid en waarnemen zonder te oordelen. Het is een weg naar persoonlijke groei en inzicht; een hulpmiddel om je bewust te worden van je ware zelf. Van een beeld van wie je bent naar zijn wie je écht bent. Het helpt je om dieper tot jezelf door te dringen, de realiteit onder ogen te zien en het leven zoals het is volledig te ervaren, met alles wat je daarbij tegenkomt. Je leert te zijn met wat er is op dat moment.
Opmerkzaam zijn vergt training. Je leert te zijn met dat wat zich aandient, zoals gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, onrust, rust, emoties, herinneringen en spanning.

Je maakt kennis met verschillende meditatievormen, zoals zenmeditatie, vipassana, stilzitmeditatie, chakrameditatie, en mindfulness. Tussen de meditaties doen we een Yoga Nidra volgens Swami Satyananda Saraswati.

Yoga Nidra een systematische beoefening waarin we onze zintuigen uit de buitenwereld naar binnen trekken naar bepaalde subtiele aspecten van ons zijn, zoals ademhaling, gewaarwordingen, emoties, gevoelens en bepaalde aspecten van de geest. We werken met de seizoenen en de Adem staat centraal in elke les door middel van Pranayama/Adem beofening. De cursus is zowel voor beginners als gevorderden.

De meditatielessen worden om de week gegeven. Je kunt deze les dus goed combineren met een van de andere lessen. Verder biedt deze groep een mooi verdieping na de Mindfulness Training.

Er worden ook retraites georganiseerd, voor informatie zie Retraite.

“The body benefits from movement, and the mind benefits from stillness.”

Is yoga iets voor jou?

Voel waar jij behoefte aan hebt en beoefen yoga en mindfulness op je eigen niveau. Kijk hier voor de verschillende soorten lessen die we aanbieden en hier voor het lesrooster.

Wil je een keer meedoen met een les? Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een proefles. Zie ook  Praktische informatie.

CONTACT