Ademcoach

Je gaat weer leven vanuit jouw natuurlijke essentie.

Ademwerk

Adem coaching is een zeer effectieve healing methode. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn. De manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we in het leven staan.

De adem is onze levensenergie en toch staan we er nauwelijks bij stil. Beter ademen is de sleutel tot meer vitaliteit, energie en gezondheid. Meer zuurstof leidt tot een beter transport van brandstof naar onze cellen en de uitademing leidt tot en betere ontgifting van ons lichaam.

Een goede ademhaling is dus essentieel voor een goede gezondheid. Maar naast een positieve invloed op ons fysieke welbevinden gaat ademen ook nog een stuk dieper.
Ademhaling speelt een belangrijke rol in het wel/niet verwerken van emotionele gebeurtenissen. Vaak houden we bij heftige gebeurtenissen onze adem “letterlijk” vast. We onderdrukken de emotie en slaan deze op in ons lichaam. En als je dit maar lang genoeg doet krijg je hier last van, wordt je ziek, kun je een burn out krijgen, enzovoorts.

Door een volledige opening van de ademhaling brengen we de adem naar gebieden in ons lichaam waar weinig zuurstof is en waar de emotie is vastgezet. Hierdoor maken we de emotie en eventuele onderliggende overtuigingen los, gaat de energie weer stromen en kan healing plaatsvinden.

Zoals we ademen, zo leven we. Als je ademhaling verandert, verandert je leven. Dit is de essentie van het bewust verbonden ademen als krachtige, liefdevolle en zelfhelende ademhalingsmethode.  In het werken met de adem, nodig ik je uit om open en verbonden te ademen. Het trillingsveld wat dankzij de verbonden ademhaling wordt geactiveerd, nodigt vastgezette sensaties – zoals fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen – uit door te stromen en te integreren.

De verbonden ademhaling, ook wel transformational breathwork, is een ademhalingstechniek waarbij je contact maakt met jouw levensenergie en diverse lagen binnenin jezelf.

“Breathe is the finest gift of nature
Be grateful for this wonderful gift”

Voor wie is Ademwerk

Ademwerk is in feite voor iedereen die kan ademhalen. Anders gezegd: Er is werkelijk niemand die geen baat heeft bij ademwerk. Ik werk in mijn praktijk vooral met cliënten die behoefte hebben om innerlijk werk te doen en verlangen naar persoonlijke en/of spirituele groei. Of last hebben van een of meer van de volgende indicaties die een gezonde flow in het dagelijkse leven in de weg staan;

  • Burn-out klachten
  • Spanning en stress
  • PTSD
  • Onverwerkt trauma
  • Angst- en paniekgevoelens
  • Depressie en/of somberheid
  • Slapenloosheid en vermoeidheidsklachten
  • Chronische pijnklachten
  • Hyperventilatie – Astma of andere luchtwegen problemen

Hoe verloopt een Ademcoach sessie

Mijn ademcoaching is gebaseerd op de mens als geheel, vanaf een Holistische achtergrond. Door het openen van je ademhalingssysteem kun je effecten bereiken op fysiek, mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel niveau. in je lichaam.

In de sessie ontstaat een afgestemde mix van technieken uit Pranayama (Yoga ademtechnieken), Verbonden adem, Transformational breathing, Buteyko-Methode en Chi Nei Tsang drukpunten.

We beginnen de eerste sessie met een uitgebreid intakegesprek om je doel helder te krijgen en het traject samen te bepalen.

Tijdens de ademwerk lig je op een comfortabele mat.

Een ademsessie bestaat uit drie fases:

De eerste fase noemen we de fysieke fase, waarin adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden op celniveau. De transformatie is dan al begonnen.

De tweede fase noemen we de mentaal-emotionele fase. De begeleider versterkt het helingsproces d.m.v. het benoemen van positieve bekrachtigingen en het behandelen van drukpunten, gebieden op het lichaam waar energie vast is gaan zitten. Een belangrijk verschil met andere therapieën is dat de oorzaak van negatieve emoties minder belangrijk is. De kracht van ademen is vooral gericht op het transformeren naar een gewenst niveau.

De derde fase noemen we de spirituele fase. Dit is de fase, waarin je tot de diepere kern van jezelf komt. Dit is het niveau waarin al het getransformeerde een plek krijgt. Ook wel de integratiefase genoemd. Dit niveau van de kracht van ademen maakt dat we in staat zijn bewust in contact te komen met ons hogere zelf. Het is een meditatieve staat van trance, die mensen vaak ervaren als een diep niveau van zijn.

Afhankelijk van je hulpvraag krijg je oefeningen en tips om thuis mee aan de slag te gaan, zodat je meer resultaat kan genereren.

Tarieven

Traject van 4 sessies: 550 euro, zeker een aanrader!
Losse ademsessie: 150 euro

* Tarieven zijn incl 21% BTW. Een ademsessie duurt +/- 120 min per sessie.

In onderling overleg kunnen we altijd tot een oplossing komen, mochten de kosten je in de weg staan voor je.

Is ademwerk iets voor jou?

Neem contact met ons op.

CONTACT