Ademcoach

Je gaat weer leven vanuit jouw natuurlijke essentie.

De Kracht van Ademen

De Kracht van Ademen is een zeer effectieve healing methode. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn. De manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we in het leven staan.

De adem is onze levensenergie en toch staan we er nauwelijks bij stil. Beter ademen is de sleutel tot meer vitaliteit, energie en gezondheid. Meer zuurstof leidt tot een beter transport van brandstof naar onze cellen en de uitademing leidt tot en betere ontgifting van ons lichaam.

Een goede ademhaling is dus essentieel voor een goede gezondheid. Maar naast een positieve invloed op ons fysieke welbevinden gaat ademen ook nog een stuk dieper.
Ademhaling speelt een belangrijke rol in het wel/niet verwerken van emotionele gebeurtenissen. Vaak houden we bij heftige gebeurtenissen onze adem “letterlijk” vast. We onderdrukken de emotie en slaan deze op in ons lichaam. En als je dit maar lang genoeg doet krijg je hier last van, wordt je ziek, kun je een burn out krijgen, enzovoorts.

Door een volledige opening van de ademhaling brengen we de adem naar gebieden in ons lichaam waar weinig zuurstof is en waar de emotie is vastgezet. Hierdoor maken we de emotie en eventuele onderliggende overtuigingen los, gaat de energie weer stromen en kan healing plaatsvinden.

Zoals we ademen, zo leven we. Als je ademhaling verandert, verandert je leven. Dit is de essentie van het bewust verbonden ademen als krachtige, liefdevolle en zelfhelende ademhalingsmethode.  In het werken met de adem, nodig ik je uit om open en verbonden te ademen. Het trillingsveld wat dankzij de verbonden ademhaling wordt geactiveerd, nodigt vastgezette sensaties – zoals fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen – uit door te stromen en te integreren.

De verbonden ademhaling, ook wel transformational breathwork, is een ademhalingstechniek waarbij je contact maakt met jouw levensenergie en diverse lagen binnenin jezelf.

“Breathe is the finest gift of nature
Be grateful for this wonderful gift”

Voor wie is Ademwerk?

Ademwerk is in feite voor iedereen die kan ademhalen. Anders gezegd: Er is werkelijk niemand die geen baat heeft bij ademwerk. Ik werk in mijn praktijk vooral met cliënten die behoefte hebben om innerlijk werk te doen en verlangen naar persoonlijke en/of spirituele groei. Of last hebben van een of meer van de volgende indicaties die een gezonde flow in het dagelijkse leven in de weg staan;

 • Burn-out klachten
 • Spanning en stress
 • PTSD
 • Onverwerkt trauma
 • Angst- en paniekgevoelens
 • Depressie en/of somberheid
 • Slapenloosheid en vermoeidheidsklachten
 • Chronische pijnklachten
 • Hyperventilatie – Astma of andere luchtwegen problemen

Hoe verloopt een Ademcoach sessie

Mijn ademcoaching is gebaseerd op de mens als geheel, vanaf een Holistische achtergrond. Door het openen van je ademhalingssysteem kun je effecten bereiken op fysiek, mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel niveau. in je lichaam.

In de sessie ontstaat een afgestemde mix van technieken uit Pranayama (Yoga ademtechnieken), Verbonden adem, Transformational breathing, Buteyko-Methode en Chi Nei Tsang drukpunten. Het is ook mogelijk om een persoonlijke Cacao Ceremonie te doen voor de Verbonden adem.

We beginnen de eerste sessie met een uitgebreid intakegesprek om je doel helder te krijgen en het traject samen te bepalen.

Tijdens de ademwerk lig je op een comfortabele mat.

Een ademsessie bestaat uit drie fases:

De eerste fase noemen we de fysieke fase, waarin adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden op celniveau. De transformatie is dan al begonnen.

De tweede fase noemen we de mentaal-emotionele fase. De begeleider versterkt het helingsproces d.m.v. het benoemen van positieve bekrachtigingen en het behandelen van drukpunten, gebieden op het lichaam waar energie vast is gaan zitten. Een belangrijk verschil met andere therapieën is dat de oorzaak van negatieve emoties minder belangrijk is. De kracht van ademen is vooral gericht op het transformeren naar een gewenst niveau.

De derde fase noemen we de spirituele fase. Dit is de fase, waarin je tot de diepere kern van jezelf komt. Dit is het niveau waarin al het getransformeerde een plek krijgt. Ook wel de integratiefase genoemd. Dit niveau van de kracht van ademen maakt dat we in staat zijn bewust in contact te komen met ons hogere zelf. Het is een meditatieve staat van trance, die mensen vaak ervaren als een diep niveau van zijn.

Afhankelijk van je hulpvraag krijg je oefeningen en tips om thuis mee aan de slag te gaan, zodat je meer resultaat kan genereren.

Tarieven

Traject van 4 sessies: 500.- euro
Losse ademsessie: 130.- euro

* Tarieven zijn incl 21% BTW voor particulieren en BTW exclusief voor werkgevers. Een ademsessie duurt +/- 90 min per sessie.

In onderling overleg kunnen we altijd tot een oplossing komen, mochten de kosten je in de weg staan.

Afspraak afzeggen en verplaatsen

Mocht je een geplande afspraak niet kunnen nakomen, meld dit dan minimaal 24 uur van tevoren. Dan is het namelijk kosteloos. Bezoek de contactpagina voor de contact mogelijkheden.

Voor een no-show afspraak (afwezig zonder opgaaf van redenen) worden de kosten voor deze sessie wel in rekening gebracht. Laat het hier niet op aan komen.

 

ikdoeyoga_ADEMCOACH-550x500-01
ikdoeyoga_ADEMCOACH-550x500-02

Ademcirkel 

De kracht van Ademen & Cacao Ceremonie

 De meesten van ons ademen minimaal, oppervlakkig en onbewust. Je adem weerspiegelt wat er zich in jou afspeelt. Als jij je ademhaling verandert, kan je je leven veranderen.

Als ademcoach stimuleer en nodig ik je uit weer vol, diep en in een flow te ademen, met volledige overgave en vertrouwen op het leven waardoor  je meer energie, vrijheid en een diepe dankbaarheid mag ervaart.

Tijdens de ademcirkels verbinden we onze adem en daarmee verbinden we onszelf met dat wat er diep van binnen leeft op dat moment, vrij van oordeel.

Alleen als we ontspannen in dat wat we op dit moment ervaren, kunnen we ruimte maken en loslaten. Ontspanning, aanwezigheid en adem vormen de drie-eenheid waarin transformatie plaatsvindt.
Tijdens de ademcirkels heeft ieder zijn eigen unieke proces.

Het mooie aan samen ademen is, dat je met elkaar een energetisch veld opbouwt, waarin je elkaar versterkt. Het gezamenlijk doorleven van dit proces schept verbondenheid en een diepe herkenning van universele thema’s.

Ademwerk en cacao als medicijn

Deze krachtige combinatie, die lichaam en geest met elkaar verbindt, geeft je de mogelijkheid om te doorvoelen wat momenteel in jou leeft en los te laten wat jou niet meer dient.

Door ademwerk te combineren met cacao kan het hart verzachten en voor zorgen dat zelfcompassie in jezelf vrijer gaat stromen. We drinken de  cacao voor het ademwerk tijdens een meditatie om meer verbinding te kunnen maken met jezelf. Met de cacao zijn we in staat om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam, en weer meer en meer terug te keren bij onze ware essentie.​​

Iedereen is welkom, van beginners tot mensen die al ervaren zijn met de verbonden adem.

Praktische informatie

 • Zorg voor comfortabele kleding, liever geen ritsen en knopen
 • Geadviseerd wordt niet te veel te eten vlak van tevoren
 • Tijd: van 19:00 – 21:30 uur
 • Kosten: 50,- euro voor Mi Esencia leden | 55,- euro voor geen leden
 • Maximaal 7 deelnemers.

Data:

Maandagavond 22 juli 2024 – 19:00 tot 21:30 uur

Mocht je gezondheidsklachten hebben is belangrijk dat je van te voren contact opneemt met Eva Montesinos.

Is ademwerk iets voor jou?

Neem contact met ons op.

CONTACT