Uitbreiding Yoga lessen

 

“Yoga leert ons te doorstaan wat verdragen moet worden.
En te verdragen wat niet geheel kan worden.”

Vanaf vrijdag 7 oktober 2022 gaan we ons rooster uitbreiden met 1 extra Yin & Meditatie les op de vrijdagochtend 10:45 – 12:00 uur. De les wordt door Eva gegeven.

Yin yoga is een meditatieve en therapeutische vorm van yoga. Een uitnodiging om te verstillen, om te zijn, om ruimte te creëeren in het lichaam en de geest. De houdingen zijn passief, maar intens doordat je ze 3-5 minuten aanhoudt. Dat maakt je gewrichten beweeglijker en actiever.

Het bindweefsel rond je spieren, botten en gewrichten wordt sterker en elastischer. Dat geeft extra ruimte in je lichaam en maakt je flexibeler. Yin yoga nodigt je uit om aandacht te hebben voor je lichaam, geest en adem, in het moment.

Meditatie is het oefenen van opmerkzaamheid, mildheid en waarnemen zonder te oordelen. Het is een weg naar persoonlijke groei en inzicht; een hulpmiddel om je bewust te worden van je ware zelf. Van een beeld van wie je bent naar zijn wie je écht bent. Het helpt je om dieper tot jezelf door te dringen, de realiteit onder ogen te zien en het leven zoals het is volledig te ervaren, met alles wat je daarbij tegenkomt. Je leert te zijn met wat er is op dat moment.
Opmerkzaam zijn vergt training. Je leert te zijn met dat wat zich aandient, zoals gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties, onrust, rust, emoties, herinneringen en spanning.

Je maakt kennis met verschillende meditatievormen, zoals zenmeditatie, vipassana, stilzitmeditatie, chakrameditatie, en mindfulness. Tussen de meditaties doen we een Yoga Nidra volgens Swami Satyananda Saraswati.

Inschrijving
Stuur een mail of neem contact op met naar Eva Montesinos.
Voor de tijden, zie de rooster!