Mindfulness Training MBSR | Start op zaterdag 24 september 2022

Mindfulness is een training van de geest, die je leert te ‘leven in aandacht in het hier en nu’. De training bestaat uit acht bijeenkomsten en een stilte dag. 

De training is ervaringsgericht: de nadruk ligt op oefenen, ook thuis (zo’n 45 minuten per dag). De bijeenkomsten hebben een systematische opbouw, waarbij theorie en praktijk gekoppeld zijn aan thema’s zoals ‘de automatische piloot’, ‘acceptatie’ en ‘gedachten zijn geen feiten’.

Wanneer we opgaan in het huidige ogenblik, verdwijnen onze gevoelens van spijt en zorgen. We ontdekken het leven met al zijn wonderen.”
Thich Nhat Hanh

In het moment zijn
Vaak zijn we met onze gedachten in verleden of toekomst, bezig met herinneringen, toekomstplannen of angsten over morgen. Daardoor maken we onszelf mentaal heel moe. Door mindfulness leren we hoe we onszelf stap voor stap kunnen bevrijden van angst, stress, somberheid en vermoeidheid. Door wakker en accepterend in het moment te zijn kunnen we meer genieten van de kleine dingen in het leven.

Eén ding tegelijk doen
Je zult aandacht vaardigheden trainen aan de hand van de lichaamsverkenning, inzicht meditaties, eenvoudige yogahoudingen, loopmeditatie en andere praktische oefeningen. Op speelse wijze leer je bewust te worden van de adem. Zo train je om één ding tegelijk te doen en te stoppen met je te laten overweldigen door je gedachten en emoties. Door de mindfulness training leer je om het leven met meer lichtheid te leven.

Voor wie?
Mindfulness is voor iedereen die positief in het leven wil staan en in aandacht wil leven. Als je je kunt richten op dit moment, zult je ervaren dat piekergedachten, angst, stress en pijn minder vat op je krijgen. Stress ontstaat vaak in het denken en niet in de directe ervaring van dit moment. Het beoefenen van mindfulness leidt tot een ontspannen, gelukkige levenshouding. Angst en depressie maken plaats voor vrede en innerlijke rust. Lichamelijke pijn neemt af, de adem wordt rustig en je krijgt een groter zelfbewustzijn.

Klik hier voor praktische informatie.
Ben jij geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.